1
026-34701592       021-66628875
 
time
از شنبه تا پنجشنبه - ساعت 9 الی 17 
جستجو
گروه خبري : آخرین اخبار
تاريخ انتشار : 1398/12/19 - 02:53
كد :29

نحوه پرچ کردن

در کارهای کارگاهی و صنایع مختلف نیاز به اتصال محکم دو جسم وجود دارد. پرچ کردن دو سطح با میخ پرچ انبری یکی از راه های مفید برای متصل نمودن فلزات و اجسام با جنس های مختلف است. پرچ نمودن بر خلاف کار با میخ و پیچ، کار آسانی نیست و باید حتما از وسایل خاصی برای این کار استفاده شود. در حقیقت نمی توان با دست پرچ کاری را انجام داد. میخ پرچ انبری از معمول ترین وسایل جهت انجام کار پرچ است.

در کارهای کارگاهی و صنایع مختلف نیاز به اتصال محکم دو جسم وجود دارد. پرچ کردن دو سطح با میخ پرچ انبری یکی از راه های مفید برای متصل نمودن فلزات و اجسام با جنس های مختلف است. پرچ نمودن بر خلاف کار با میخ و پیچ، کار آسانی نیست و باید حتما از وسایل خاصی برای این کار استفاده شود. در حقیقت نمی توان این کار را با دست انجام داد. میخ پرچ انبری از معمول ترین وسایل جهت انجام کار پرچ است. نحوه ی ساخت این مدل به صورتی است که کار پرچ کردن را آسان می کند. برای پرچ شدن دو جسم لازم است میخ پرچ داخل پستانک دستگاه قرار بگیرد، سپس به داخل حفره مورد نظر وارد می شود و با فشرده نمودن دستگاه،  دو سطح مورد نظر به هم متصل شوند.

گرفتن صحیح دستگاه بر روی سوراخ ایجاد شده در سطوح مورد نظر، تاثیر مستقیم بر کیفیت اتصال انجام شده توسط پرچ دارد. نکته ی دیگر در خصوص میزان شعاع پستانک دستگاه میخ پیچ انبری می باشد. این میزان باید به شکلی باشد که میخ پرچ مورد نظر در داخل آن قرار گیرد و همچنین از درون آن خارج نشود.

 

 

مزایای استفاده از میخ پرچ انبری

دستگاه هایی که با آن ها بتوان یک اتصال محکم ایجاد نمود، تنوع زیادی دارند. یکی از این دستگاه ها که توانایی ایجاد پرچ های محکم را دارد، دستگاه میخ پرچ انبری می باشد. استقبال صنعتگران از این نوع دستگاه بسیار زیاد است. این دستگاه ها شباهت زیادی به انبر دست و ابزارهای این چنینی دارند. البته فلسفه ی کارکرد دستگاه میخ پرچ کن انبری تفاوت هایی هم با انبردست دارد. قرار گرفتن تعداد قابل قبولی نازل که امکان قرار گرفتن پستانک های مختلف با شعاع متفاوت به درون دستگاه می دهد، از مزایای استفاده از این نوع دستگاه برای شکل گیری یک پرچ مستحکم است. طراحی های خاص برخی از مدل های خارجی باعث مقاوم بودن این دستگاه ها شده است.توانایی دیگر این دستگاه ایجاد اتصالات محکم است، پس باید خودش بدنه و طراحی مستحکمی داشته باشد.

برای مقاوم نمودن این دستگاه از فلزاتی همچون فولاد در بدنه ی آن استفاده می شود. ارزان بودن قیمت این نوع از دستگاه های پرچ کن، از مزیت های اقتصادی و مقرون به صرفه محسوب می شود. به همین سبب در کارگاه های جدید و نوپا هم ترجیحا از دستگاه پرچ کن انبری برای وصل نمودن ورق های فلزی و یا دیگر جنس ها استفاده می شود.

 

ویژگی های دستگاه میخ پرچ انبری

 ویژگی های منحصر بفرد این نوع دستگاه ها که اغلب ساخت کشورهای خارجی اند و به داخل کشور وارد می شوند، دلیل محکمی بر میزان فروش بالا و استفاده ی زیاد از این محصول می باشد. افزودن قابلیت ایجاد پرچ بر سطوح محکمی همچون استیل و آلیاژهای محکم فلز فولاد، از ویژگی های این دستگاه است. متناسب سازی قسمت قرارگیری پستانک پرج برای ایجاد نمودن پرچ در قسمت های با عرض کم از دیگر ویژگی های آن است. قابلیت انجام سریع اتصالات در هر کارگاه می تواند یک موضوع بسیار خوشحال کننده محسوب شود چرا که معمولا تعداد سفارشاتی که کارگاه ها پذیرش می نمایند، زیاد است و کارفرمایان سعی در سرعت بخشیدن به روند کار دارند. اتصال نمودن دو ورقه فلز در مدت زمان کم می تواند در صنایع زیادی بسیار کاربردی باشد. دستگاه میخ پرچ انبری تولید شده است تا بتواند در بخش اتصال قطعات، به کمک کارگران و کارفرمایان بیاید. 

 

محصولات بیشتر: پیچ آلن

انواع دستگاه های پرچ

انبر پرچ معمولی: این نوع در واقع همان میخ پرچ انبری است که در بخش های قبل به طور مفصل راجع به آن توضیحاتی ارائه شد.

انبر پرچ آکاردئونی: یک نوع دیگر از وسایلی که برای ایجاد نمودن پرچ در کارخانجات تولید و به بازار عرضه شده است. در این مدل باید حتما از دو دست کمک گرفت. کارکرد آن به این صورت است که پس از قرار گرفتن سر پرچ بر روی سطوح مورد نظر که قرار است به هم متصل شوند، در دفعات پشت هم قسمت فنری دسته انبر را تا حدی که امکان دارد باز نمایید. در واقع در تکرار حرکت باز  شدن فنر این نوع انبر، باعث پرچ  شدن دور ورق یا سطوح مختلف خواهد شد.

انبر پرچ دو دسته: شاید بتوان گفت انبر پرچ دو دسته نوع قوی تر انبر معمولی است. زیرا اغلب در موقعیت هایی که امکان استفاده از انبر پرچ معمولی وجود نداشته باشد، به سراغ این نوع از انبرها می روند. داشتن دو دسته سبب فرود آمدن انرژی بیشتر در هنگام اعمال کار پرچ شده است.

 

محصولات بیشتر: پیچ و مهره

انجام مرحله به مرحله پرچ کاری

پرچ کاری در واقع یک اتصال دائمی میان دو یا چند قطعه است که به وسیله انواع میخ­ های پرچ انجام می ­پذیرد. پرچ کاری فلزات در صنعت کاربرد فراوانی دارد. این عمل در طی سه مرحله انجام می پذیردکه به شرح زیر می ­باشند:

  1. ابتدا محل اتصال دو قطعه سوراخ می­شود. توجه کنید که اندازه سوراخ ایجاد شده بسیار مهم است. به طوری که نه آنقدر کوچک باشد که امکان عبور پرچ از آن وجود نداشته باشد و نه آنقدر بزرگ باشد که در نهایت پرچ لق شود.
  2. حال نوبت به عبور دادن قطعه متصل کننده از سوراخ هاست. اگر از پرچ میخی استفاده می­کنید، باتوجه به نوع اتصال می­توانید یکی از انواع پرچ میخی را انتخاب کنید. مطلب مهم، انتخاب پرچ متناسب با جنس قطعات متصل شونده می­باشد.
  3. در نهایت با استفاده از دستگاه پرچ کن، سر میخ پرچ را فشرده سازی می­کنند. با این عمل، اتصال کاملا محکم شده و دو قطعه به صورت دائمی به هم متصل می­شوند.

 

جمع بندی

همان طور که اشاره شد، پرچ در اصطلاح به میله باریک فلزی یا میخی گفته می شود که تیزی آن را کوبیده و پهن کرده اند، طوری که دیگر امکان خارج شدن آن وجود نداشته باشد. پرچ ها فقط یک بار قابل استفاده هستند و در صورت خارج کردن، مجددا مورد استفاده قرار نمی گیرند. همچنین در مورد نحوه پرچ کردن، کار با دستگاه پرچ کاری و مراحل انجام پرچ کاری نیز توضیحاتی ارائه کردیم که می تواند در موارد مختلف برای شما کاربردی باشد.